Hrvatski radio

Radio Osijek

16:54 / 10.06.2022.

Autor: HRT Radio Osijek

Predstavljen projekt MentOS

Konferencija o projektu MentOS

Konferencija o projektu MentOS

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

U Staroj pekari u Tvrđi predstavljen je edukativni projekt "MentOS" - zajedno za mentalno zdravlje. Cilj je djeci i mladima pomoći u suočavanju sa strahom, anksioznošću, stresom i drugim uzrocima narušavanja mentalnog zdravlja. Projekt koji podupiru fondovi Europske unije provodi Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek zajedno sa partnerima

Sve je veći broj djece i mladih koji osjećaju veliki pritisak i teško se nose sa svakodnevnim šlkolskim i društvenim obvezama. Tome pridonose posljedice pandemije COVID 19, a u posljednje vrijeme ratna događanja u Ukrajini. Kako bi pomogli u rješavanju poteškoća Centar za nestalu i zslostavljanu djecu pokrenuo je projekt Mentos - zajedno za mentalno zdravlje. 

"Uloga je odraslih i stručnjaka biti upoznat kako pomoći djeci i pokazati iskrenu zainteresiranost za izazovno razdoblje koje prolaze tijekom odrastanja", rekla je psihologinja u Centru Martina Nikolić. Projektom se promovira i unaprjeđuje mentalno zdravlje djece i mladih kroz predavanja i radionice o toj temi, a namijenjena je učenicima osnovnih i srednjih škola na području pet slavonskih županija, a rezulatati projekta koristit će se i na nacionalnoj razini. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.