Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljen projekt "Savjet za sigurnost u cestovnom prometu"

12.02.2019.

13:09

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Preventivni projekt policije, ostvaren u suradnji s Gradom Belim Manastirom, "Savjet za sigurnost u cestovnom prometu" predstavljen je u Policijskoj postaji Beli Manastir .

"Iznimno nam je važna komunkacija s građanima, a cilj podizanje razine sigurnosti. Na području Osječko - baranjske policijske uprave, policijske postaje Beli Manastir i Hrvatske situacija u prometu je složena. Ima dosta nezgoda s ozlijeđenim osobama , a na području Policijske postaje Beli Manastir evidentirali smo 6 poginulih osoba tijekom 2018. godine, što je porast za 4 osobe u odnosu na 2017-u", rekao je načelnik belomanastirske Policijske postaje Ivica Tkalec.
Cilj projekta je podizanje sigurnosti i zaštita svih sudionika u prometu.
To je moguće ostvariti prvenstveno dobrom komunikacijom s jedinicama lokalne samouprave, a indirektno u suradnji s medijima i građanima.
Želimo istaknuti primjere dobre prakse, eventualno ukazati na nedostatke i na taj način utjecati na sigurnost, istaknuo je načelnik Tkalec.
Policijski službenik Odjela prevencije Darko Ćorković naglasio je da će stanje nastojati promijeniti predavanjima mladim vozačima i maturantima ukazujući na problem konzumiranja alkohola, prekomjerne brzine, korištenje sigurnosnog pojasa i u zadnje vrijeme mobitela tijekom vožnje.
Policija predavanjima želi podići svijest kod vozača, a naglasak je na prevenciji, a ne na represiji, rečeno je na predstavljanju projekta "Savjet za sigurnost u cestovnom prometu."

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.