Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljen projekt "Super je biti različit"

31.01.2020.

14:48

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Razvojna agencija Vukovar u suradnji s gradskim ustanovama prijavila je projekt "Super je biti različit" te je povukla Eu sredstva u 100%-tnom iznosu, odnosno milijun 300 tisuća kuna .

Projekt „Super je biti različit" na konferenciji za novinstvo predstavili su gradonačelnik Ivan Penava, direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić i ravnateljice Dječjeg vrtića Vukovar I Mirjana Kulić te Dječjeg vrtića Vukovar II Marina Latinović.
Razvojna agencija Vukovar u suradnji s gradskim ustanovama na natječaj „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru" prijavila je navedeni projekt te povukla Eu sredstva u 100%-tnom iznosu, odnosno 1.300.000 kuna. Trajanje Projekta je je tri godine i u njemu će biti zaposlene dvije stručne osobe: psiholog(inja) i rehabilitator(ica)", rekao je gradonačelnik Ivan Penava.
U suradnji s dječjim vrtićima sredstva je u grad Vukovar povukla Razvojna agencija Vukovar. "U ovom konkretnom projektu htjeli smo unaprijediti usluge u vrtićima grada Vukovara, postojeće kapacitete te opremiti dodatne prostore kako bi naša djeca imala divno djetinjstvo, a mi ih na kraju izgradili u prave ljude, naglasila je direktorica Razvojne agencije Vukovar, Vedrana Žilić.
Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I Mirjana Kulić istaknula je da je program "Super je biti različit" usmjeren na razvijanje i provođenje novih programa s djecom s posebnim potrebama, a to su djeca s poteškoćama u razvoju i potencijalno darovita djeca. Pvaj program verificirao je Dječji vrtić Vukovar I i jednim ga dijelom provode. Preko ovoga projekta olakšat će im zapošljavanje psihologa koji će dodatno raditi s tom djecom. 
Pet će odgojitelja proći dodatnu edukaciju s ciljem izrade i verifikacije programa u resornom ministarstvu. Potencijalno darovitoj djeci, koja imaju iznadprosječne rezultate u odnosu na dob treba osigurati poticajnu sredinu i dodatne sadržaje kako bi svoje potencijale razvili u potpunosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.