Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljen projekt "Učimo zajedno 4"

18.10.2017.

12:56

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

62-oje učenika osječko-baranjskih osnovnih i srednjih škola uključeno je u projekt "Učimo zajedno 4" koji osigurava pomoćnike u nastavi. Ovoga puta projekt nije jednogodišnji već je njegovo trajanje do 2021.

Projekt ravnomjerno obuhvaća škole šireg osječkog područja te gradova našica, Đakova, Belišća, Valpova, Belog Manastira i Donjeg Miholjca.  Većinom je finaciran iz Europskog socijalnog fonda (92% Europski socijalni fond te ostatak iz Državnog proračuna), vrijedan je 10 milijuna i 800 tisuća kuna a trajanje projekta je od 1. kolovoza ove godine do 31. srpnja 2021. godine.

Osječko- baranjska županija uključila se s oko 872 tisuće kuna kako bi promocala socijalnu inkluziju i pravo na jednake uvjete školovanja za sve. Kako je istaknuto na današnjem predstavljanju projekta, Županija će nastaviti raditi na razvoju programa pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama i kroz druge natječaje vezane uz socijalnu uključenost te će osigurati kontinuitet u pružanju potpore inkluzivnom obrazovanju.      

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.