Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljen projekt Zelena vizija vrijedan 378.463 kune

29.03.2018.

14:25

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi u Osijeku predstavljen je projekt Zelena vizija prema javnom pozivu Ministarstva poljoprivrede srednjim školama za dodjelu bespovratnih sredstava za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017 .

Projekt Zelena Vizija nastao je iz potrebe moderniziranja praktične nastave strukovnih predmeta kao i potrebe postizanja većih strukovnih kompetencija učenika potrebnih za tržište rada. Također, prepoznata je i potreba bolje promocije škola, posebno u sektoru poljoprivrede, a time i promocija poljoprivrede kao važne gospodarske grane.
Projektna ideja razvijena je kroz Javni poziv srednjim školama za dodjelu bespovratnih sredstava za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017. za koji je sredstva osiguralo Ministarstvo poljoprivrede, rekla je koordinatorica projekta Kristinka Baglama. Naglasak natječaja je na promociji, jačanju kompetencija i podizanje kvalitete obrazovanja učenika u srednjim strukovnim školama koje provode programe u sektoru poljoprivrede, prehrane i veterine.
Ciljevi projekta su:
- Bolja promocija škole, inovativnije i kvalitetnije provođenje praktične nastave te, posljedično, veće kompetencije učenika te njihov osobni napredak čime bi osigurala veća zapošljivost i fleksibilnost na tržištu rada, veća mogućnost samozapošljavanja na vlastitim OPG-ovima i u sektoru općenito, kao i postizanje boljih uspjeha u nastavku školovanja.
Podizanje svijesti sveukupne javnosti o značaju održive, isplative i ekološki prihvatljive poljoprivrede.
Ovim projektom će se kroz nabavu mehanizacije osigurati veći tehnološki stupanj što bi pridonijelo efikasnijoj poljoprivrednoj proizvodnji na školskom vježbalištu, uz smanjenje zagađenja okoliša te osiguralo povećanje strukovnih znanja i vještina naših učenika. Osigurat će se mogućnost proširenja proizvodnje na voćarskim nasadima te uvođenje novih nasada i tehnologija proizvodnje začinskog, ljekovitog i aromatičnog bilja.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.