Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljen projekt "Živjeti zdravo"

18.04.2018.

13:42

Autor: Iva Fijala

foto: Iva Fijala

foto: Iva Fijala

Foto: - / -

U Hrvatskoj se počinje provoditi projekt "Živjeti zdravo" sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda kojim se u idućih šest godina želi intenzirvnije promicati zdravlje među građanima. Projekt se predstavlja u svim županijama pa se tako danas i sutra održavaju radni sastanci u Osijeku.

Za nacionalni projekt "Živjeti zdravo" odobrena su bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda, a aktivnosti su usmjerene na poboljšanje zdravlja cijele populacije. Žele aktivirati građane, informirati ih o pozitivnim stranama zdravoga života.

Projekt "Živjeti zdravo" provodi se u pet komponenti: Zdravstveno obrazovanje, Zdravlje i tjelesna aktivnost, Zdravlje i prehrana, Zdravlje i radno mjesto i Zdravlje i okoliš. 

Nositelj je projekta Hrvatski zavod za javno zdravstvo u partnerstvu s 21 županijskim zavodom za javno zdravstvo.

Danas i sutra u Osijeku se održavaju sastanci radnih skupina projekta "Živjeti zdravo" koji okupljaju predstavnike obrazovnih ustanova za unaprjeđenje školske prehrane i tjelesne aktivnosti učenika osnovnih škola, predstavnike Županije Osječko-baranjske i Grada Osijeka kao i sportskih i rekreativnih udruga i Crvenog križa Osječko - baranjske županije, Crvenog križa grada Osijeka  i Hrvatskog Crvenog križa.

Cilj sastanka je osnovati multisektorsku radnu skupinu predstavnika ključnih institucija Grada Osijeka i Osječko – baranjske županije, kako bi provedba projektnih aktivnosti proizašlih iz Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ bila što sveobuhvatnija, učinkovitija i održivija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.