Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljen promo- film "Walking Osijek"

01.10.2018.

13:50

Autor: Željka Bačić

Foto: Ž. Bačić

Foto: Ž. Bačić

Foto: - / -

U sklopu obilježavanja Dana brucoša, na osječkom Ekonomskom fakultetu predstavljen je turistički promo- film na egleskom jeziku "Walking Osijek". Autori su studenti završne godine diplomskoga studija te orahovački snimatelj Matija Pospihalj.

Kako je istaknula profesorica Sanda Kativić Čaušić, film je primjer poticanja društvene odgovornosti studenata na dobrobit cijele zajednice i predstavlja još jedno pozicioniranje grada na europskoj karti turističkih destinacija. Film prikazuje "vodena veata, muzeje, trgive, Tvrđu, parkove, secesijsku ulicu, što su samo neke od lokacija na kojima su mladi marketingaši  snimali svoj promo- film. Tako su timskim radom ispravili nepravdu što nije bilo filma na engleskom jeziku i najvećem slavonskom gradu. Ovaj sedmominutni film  želi ne samo privući strane turiste , već i aktivno utjecati na promicanje svijesti lokalne zajednice o vlastitoj baštini"- zabilježio je direktor Turističke zajednice Grada Osijeka Saša Uranjek, koji očekuje daljnju suradnju i podsjeća na turističke  uspjehe osječkoga područja. U Korčuli  posebno je mjesto zauzeo  Grad Osijek, šampion Kontinentalne turističke patrole. U konkurenciji 30 gradova s kontinenta, od Istre do Imotskog, slavio je s - 92 boda.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.