Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljen Vodič za umirovljenike

28.09.2018.

12:29

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U Osijeku je 31.000 umirovljenika, a želja nam je bila pokrenuti osobe starije životne dobi te im pružiti priliku da se druže i izađu iz svojih domova, rekao je prvi podpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić.

 

Svaka je udruga predstavljena u najkraćem obliku s podacima o aktivnostima udruge, njezinom sjedištu te telefonskim brojem i elektroničkom poštom. U dogovoru s HZZO-om u Vodiču su navedena i prava osoba treće životne dobi te kontakt telefone Zavoda za zdravstveno te mirovinsko osiguranje kao i dom za stare i nemoćne osobe.
Nakon 1. listopada Grad kreće u pripremu isplata Božićnica za ovu godinu koja će biti na razini prošlogodišnjih a za koje je iz Proračuna osigurano milijun i tristo tisuća kuna, rekao je pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić. Dodao je da postoji i digitalna verzija Vodiča koja će biti dostupna na web stranici Grada i svih Udruga. U povodu Dana starijih osoba, 1. listopada Grad organizira prigodni glazbeni program u Domu hrvatske vojske s početkom u 18 sati i 30 minuta.
Vodič za umirovljenike prikazuje što sve u Osijeku rade aktivisti umirovljeničkih udruga, gdje se okupljaju, što ih zanima i na kojim projektima se najlakše povezuju. Sve su informacije plasirane na način da svoje aktivnosti praktično svjedoče ljudi koji te udruge vode i članovi koji iz različitih privatnih razloga i potreba pohađaju određene programe i koriste pogodnosti.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.