Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljena glazbena knjiga Mije Dimšić

23.03.2022.

21:20

Autor: HRT Radio Osijek

Predstavljanje knjige

Predstavljanje knjige

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

  • Uoči Porina koji će se 24. ožujka održati u Osijeku, predstavljene su glazbene knjige Olivera Dragojevića, Arsena Dedića i Mije Dimšić. Obuhvaćaju biografski osvrt na život i rad dvojice glazbenih velikana, ali i autobiografsku knjigu Mie Dimšić jedne od trenutačno najuspješnijih hrvatskih glazbenica. 

"Za razliku od drugih zemalja gdje su objavljene brojne i zapažene glazbene knjige kod je sve to još u povojima", rekao je na predstavljanju  Neven Kepeski iz zagrebačke izdavačke kuće. "Uopće nemamo biografije aktualnih zvijezda. Na prste ruke možemo nabrojati biografije vezane uz popularnu glazbu", rekao je Kepeski. "Do sada su obuhvaćene zvijezde 40+. Ono što je posebno Mia je napisala knjigu sama, pa je riječ o autobiografiji. Meni je to posebno značajno, jer ona kao mlada glazbenica svojim primjerom može mladima pokazati kako se trudom i radom može doći do uspjeha," istaknuo je.

Govoreći o knjizi, Mia Dimšić je istaknula kako nije ni sanjala da će napisati knjigu i biti u društvu Olivera i Arsena. "Na početku kada sam se dogovarala s gospodinom Kepeskim o zapisivanju dojmova o svom glazbenom životu, mislila sam da ću napraviti nešto poput leksikona sa dosta fotografija s koncerata. Kad sam sjela i počela pisati to je postao roman. Samu sebe sam iznenadila. Čini se da je pandemija korona virusa ostavila dosta vremena za još nešto osim nastupa i studijskih snimanja", zaključila je Mia. 

Knjige predstavljene u sklopu Tjedna Porina

Knjige predstavljene u sklopu Tjedna Porina

Foto: Neven Knežević / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.