Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljena lista HDSSB-a za Gradsko vijeće Osijeka

25.04.2021.

10:53

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

"Nije vrijeme za velika i nerealna obećanja; osoba gradonačelnika manje je važna od participiranja u Gradskom vijeću koje donosi ključne odluke za Grad, a potrebne su nam korjenite promjene", rekao je, predstavljajući Listu za gradsko vijeće HDSSB-a nositelj Ivica Završki.

"Grad Osijek već je dvije godine bez gradonačelnika, a sustav funkcionira kao da nam nije ni potreban. Cijeli ovaj "cirkus s gradonačelnicima" više je u funkciji promocije osoba i političkih stranaka iz Zagreba nego li to može nešto bitno Osijeku promijeniti", kaže nositelj liste Ivica Završki te dodaje: "Ono što je bitno za Osijek jest novi sastav gradskog vijeća, koje donosi zakone grada i kreira budućnost i može promijeniti paradigmu grada koji umire, koji je demografski, gospodarski i društveno praktično na izdisaju. Razlog je to da HDSSB na ove izbore izlazi s listom za GV, a cilj nam je promjena paradigme u tom tijelu. Gradsko vijeće je vlast i ono može ili Osijek preporoditi ili još u 4 godine dovesti do statusa grada od pedesetak tisuća stanovnika koji postaje društveno irelevantan i za hrvatske i za srednjoeuropske prilike."
"Naš se program može sažeti u tri osnovna elementa", pojašnjava Završki. "Preteška je i gospodarska i zdravstvena situacija da bismo obećavali neke nerealne i grandiozne projekte. Težište novog proračuna i sredstva iz proračuna moraju biti usmjerena na dvije skupine građana: male poduzetnike i socijalno ugrožene skupine. Drugo, Osijek treba biti središte kontinentalnog turizma i mora se cjelovito obnoviti. U prvoj godini bismo obnovili 70 posto pročelja, posebice onih starih secesijskih. Katedrala, na kojoj su već gotovo 25 godina skele na istom mjestu, sramota je cijele Hrvatske i njezina obnova treba ući u najvažnije hrvatske projekte . I, treće, Grad mora podržati svoje Sveučilište i nove ideje i mlade ljude poticati i podržavati da postanu graditelji nove i drugačije budućnosti grada", zaključio je nositelj liste za GV HDSSB- a na današnjem predstavljanju u Osijeku.

 

HDSSB - I. Završki

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.