Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljena prva hrvatska samohodna čistilica

16.10.2019.

15:07

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Vozilo LYNX osmišljeno je i proizvedeno u Kalinovcu kraj Đurđevca u kompaniji nastaloj prije trideset godina koja izvozi u više od 40 zemalja na pet kontinenata. Tvrtka RASCO jedna je od najvećih europskih proizvođača komunalnih vozila.

Vozilo je predviđeno za poduzeća koja se bave održavanjem gradova i urbanih sredina i jedno je od prvih vozila koje smo naprvili u ovoj seriji i trenutačno ih je šest na testiranju u  Hrvatskoj ali i u gradovima diljem Europe. Od početka iduće godine krećemo sa serijskom proizvodnjom u kojoj planiramo proizvesti prvih 20 vozila. Vozilo pokreće dizelski motor koji zadovoljava Euro 6 C normu ali u suradnji sa zagrebačkim Fakultetom elektrotehnike i računarstva radimo i na električnom vozilu koje će se temeljiti na istoj ovoj platformi te ga planiramo  predstaviti sredinom iduće godine, rekao je Tomislav Paviša. Ovo je mini turneja po Hrvatskoj u sklopu koje su obišli nekoliko gradova na obali. Jučer je vozilo predstavljeno u Koprivnici, a nakon Osijeka bit će predstavjeno u Zagrebu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.