Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljena udruga "Socijaldemokrati"

27.03.2022.

12:59

Autor: HRT Radio Osijek

Članovi udruge Socijalemokrata

Članovi udruge Socijalemokrata

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Nakon predstavljanja u Zagrebu i Bjelovaru, članovi udruge "Socijaledmokrati" o svome planu i programu rada govorili su i u Osijeku. "Naša je zadaća iznjedriti stranku socijaldemokrata kroz misiju i ideju da budemo uključivi u okupljanju ljudi na socijaldemokratskim vrijednostima", rekao je predsjednik udruge Davorko Vidović

Predsjednik udruge rekao je da su vrijednosti socijaldemokracije ugroženi i u 21. stoljeću. "Vrijednosti poput slobode, solidarnosti, jednakosti i socijalne pravde na kušnji su više nego prije 150 godina", rekao je Vidović. Osvrnuo se i na svoju bivšu stranku SDP za koju je rekao "da se pokazala kao stranka koja je izgubila doticaj s građanima i njihovim problemima". Napomenuo je da su socijaldemokrati u Saboru s 18 zastupnika i najjača oporbena skupina, te im je zadaća da se povežu s biračima. Vidović očekuje da će za dva mjeseca preko podružnica biti pokriveni u cijeloj Hrvatskoj, a tijekom godine osnovat će i stranku. Odgovarajući na novinarsko pitanje o rekonstrukciji vlade, Vidović je rekao da je kompromitacijom ministara vlada došla do razine kada teško može biti vjerodostojna i da je mandat potrebno vratiti građanima. "Na premijeru je zadaća da procijeni ima li ne samo legalitet, nego i legitimitet da vodi zemlju", zaključio je predsjednik udruge "Socijaldemokrati" Davorko Vidović. 

Kooridnatorica udruge u Osječko - baranjskoj županiji Romana Nikolić rekla je da je razgovor s građanima najbolji put kako bi čuli što građani žele. Istaknula je da je pokazan veliki interes za članstvom u udruzi. U predstavljanju udruge u Osijeku sudjelovali su uz ostale saborski zastupnici Domagoj Hajduković, Davor Bernardić, Marina Opačak Bilić i Nikša Vukas. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.