Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljena zbirka poezije Jasmine Ujhazi "U carstvu šarenih balona"

24.11.2021.

18:32

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/ Mirta Milas

Foto: HRT/ Mirta Milas

Foto: - / -

Iako je ovo njezina prva objavljena zbirka pjesama koja je nastajala dugo godina i govori o različitim segmentima života, autorica Jasmina Ujhazi ističe kako piše "otkad zna za sebe" .

U zbirci pjesama "U carstvu šarenih balona" najbolje su pjesme autorična opusa u kojem je više od 600 pjesama. "Knjiga govori o svim segmentima života - od mojeg djetinjstva do prirodnih motiva, pejzaža Grada Osijeka, mojoj djeci, mojem ocu, mojim emocijama i ljubavima, patnjama, sreći i o svemu što volim. Mislim da se svatko od nas može pronaći u tim stihovima. Ova se zbirka pjesama rađala dugo - kako zbog korone, tako i zbog nedostatka financijskih sredstava. Moji su prijatelji već godinama na njoj inzistirali pa mislim da je bilo krajnje vrijeme da je sa svojih 50 godina i objavim. Pišem i prozu i vjerujem da će i ta knjiga biti jednom objavljena."

Zbirku "U carstvu šarenih balona" predstavio je novinar i književni kritičar Saša Drinić. "Sjajno je zapravo biti u šarenilu balona u koje nas je autorica ove zbirke poezije povela. Pjesme su po mojem mišljenju, najzahtjevnija stvaralačka forma, jer autor mora koncentrirano i vrlo brzo napisati ono što ima u glavi. Mislim da ja to ne bih mogao i zbog toga se divim svakome tko se u to upusti. Ovaj je ciklus pjesama zaista takav - šaren, veseo, životan, svakodnevan  i to je ono što je najbitnije. Svi nekad volimo izići iz balona, no ponovno mu se vraćamo, jer smo možda malo i razmaženi. Ova knjiga dokazuje da se o upravo tim stvarima, koje nas vraćaju našem balonu, može pisati na vrlo inspirativan način".  

Galerija
Foto: HRT/M.Milas, Foto: -/-
Foto: HRT/M.Milas, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.