Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljeni rezultati i projekti GDCK Osijek

12.03.2020.

12:43

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Gradsko društvo Crvenoga križa Osijek predstavilo je rezultate svojih aktivnosti te realizirane projekte u prošloj godini. Rezultate pohvalio predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Josip Jelić .

Brojni su programi koje provodi Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, a posebno treba naglasiti darivalaštvo krvi. Od dvjesto tisuća doza krvi, koliko je dovoljno da bi spasili sve živote i izliječili ljude, nema godine u kojoj Gradsko društvo Crvenog križa Osijek ne premaši kvotu za 30 do 50 posto, rekao je predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Josip Jelić.
Rad s mladeži poznat je ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom svijetu. Posjet starima, Zaželi, Pomoć u kući, topli obrok, obilazak usamljenih, kontakti pojedinih kategorija ljudi, sve to radi Crveni križ. Hrvatska je najbolja u svijetu po broju transplantiranih organa.
Grad Osijek u Gradskom društvu Crvenog križa ima jednog sigurnog i pouzdanog partnera u nizu humanitarnih i socijalnih programa i aktivnosti koje provodi tijekom godine, isto tako i u zaštiti i spašavanju s obzirom da znamo da nema gotovo manifestacije u gradu Osijeku na kojima nisu prisutni, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota. Grad Osijek je osigurao 2 milijuna kuna za sve programe, projekte i aktivnosti koje će Gradsko društvo Crvenog križa provoditi tijekom ove godine. Osječko - baranjska županija uključena je u financiranje obuke neplivača za učenike kojima je osnivač Osječko - baranjska županija te za školu u prirodi za čega prošle godine osigurala oko 95 tisuća kuna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.