Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavnici Grada u posjetu Domu za starije i nemoćne osobe

17.12.2019.

19:28

Autor: Mirta Milas

Predstavnici Grada u posjetu Domu za starije i nemoćne osobe

Predstavnici Grada u posjetu Domu za starije i nemoćne osobe

Foto: - / -

Pjevačko društvo "Zrinski" izvelo je splet hrvatskih božićnih pjesama, a prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić darivao je štićenike Doma. .

"Osnovna nam je zadaća da uveselimo boravak naših korisnika ovdje, a ove su godine prvi puta nastupili i oni s Pjevačkim društvom "Zrinski" iz Osijeka. Ustrojavamo i zbor koji će nastupati u ovakvim prigodama", rekao je ravnatelj Vjekoslav Ćurić. Kapacitet Doma je 353 korisnika i uglavnom su sva mjesta uvijek popunjena, dodao je ravnatelj dodajući kako su liste čekanja, zbog prihvatljivih cijena, sve duže i duže. "Ovisno o vrsti smještaja čeka se od pet do osam godina. Svima savjetuju da se prijave u Dom čim steknu uvjete za to".

Silvestar Vrček iz Pjevačkog društva "Zrinski" istaknuo je kako su došli upotpuniti ugođaj krasnim hrvatskim božićnim pjesmama. "Korisnici uživaju, a i mi uživamo s njima." A prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić već je šestu godinu zaredom uime osječkog gradonačelnika Ivana Vrkića darivao korisnike Doma. "Dolazimo ovdje s velikim zadovoljstvom. Ovdje su divni ljudi koji imaju razumijevanja jedni za druge. Vole glazbu i zabavu. "Svima im od srca želim sretan Božić i novu godinu, da ih zdravlje što više posluži, da što više budu u krugu obitelji i da im se napravi korekcija mirovina"!          

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.