Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavnici Hrvata Tuzlanskog kantona posjetili Osijek

09.12.2016.

13:59

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavnike koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga i institucija Tuzlanskog kantona primio je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić. Raspravljalo se o poveznicama, zajedničkim problemima i mogućnostima suradnje.

Gradonačelnik Vrkić naglasio je da, iako je obilježena već dvadeseta godišnjica suradnje gradova prijatelja Osijeka i Tuzle, zapravo malo zna o Hrvatima i hrvatskim udrugama u tom gradu i kantonu te da je ovaj susret dobro došao kako bi se utvrdile mogućnosti suradnje i daljnjeg povezivanja. Vijećnik u Gradskom vijeću Tuzle, Ivica Kovačević rekao je da u Tuzli, gradu od 110 tisuća stanovnika živi 15 tisuća Hrvata, da je sveprisutan trend iseljavanja, da ostaje starija populacija no da nastoje svima koji ostaju ili se namjeravaju vratiti osigurati dobre uvjete za život i rad. U tome im mogu pomoći i dobre poveznice s domovinom, pa tako i suradnja s gradom Osijekom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.