Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavnici Županije Ruse u radnom posjetu Osječko - baranjskoj županiji

30.09.2020.

12:31

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U radnom posjetu Osječko baranjskoj županiji borave predstavnici županije Ruse iz Bugarske. U suradnji gostiju iz Bugarske i Hrvatske gospodarske komore - županijske komore Osijek održava se i gospodarski forum s ciljem boljeg upoznavanja i uspostavljanja poslovne suradnje između tvrtki.

"Treba istaknuti napore Veleposlanstva Republike Bugarske u Hrvatskoj za intenziviranje gospodarskih odnosa koji su u zadnjih nekoliko godina porasli nekoliko puta na državnoj ali i Osječko - baranjskoj razini. Interes Osječko - baranjskog gospodarstva i mogućnosti koje pruža ovaj skroman iznos vanjskotrgovinske razmjene daju nam za pravo poduzeti sve aktivnosti. Našli smo partnera u Veleposlanstvu i očekujemo prije svega staviti naglasak na Dunav kao rijeku koja povezuje sve one mogućnosti riječnog transporta uvažavajući i turizam kao mogućnost, međutim ono što smo u preliminarnim razgovorima dotaknuli to su prije svega poljoprivredno-prehrambeni sektor, kemijska, papirna, strojogradnja, dakle industrije koje su već tamo prisutne međutim ne na onoj razini koju bi htjeli", rekao je predsjednik Županijske komore Osijek Zoran Kovačević.

 

Zoran Kovačević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.