Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstečajni postupak u požeškom "Zvečevu"

06.06.2017.

12:34

Autor: Radio Osije/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tvrtka Zvečevo izvjestila je da je podnijela prijedlog o otvaranju predstečajnog postupka na Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu .

Zvečevo je o tomu izvijestilo putem Zagrebačke burze zbog čega je Burza obustavila trgovanje dionicama te tvrtke do 12 i 30. "S obzirom da informacija o podnošenju prijedloga za otvaranje predstečajnog postupka predstavlja informaciju za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionica Izdavatelja, nastala je situacija u kojoj je potrebno zaštititi ulagatelje na način da se trgovina predmetnim dionicama obustavi do trenutka kada javnost bude potpuno i točno informirana o navedenim okolnostima", navodi se u obrazloženju Burze.
Slijedom toga trgovina dionicama Zvečeva uvrštenim na uređeno tržište Burze obustavlja se do 12,30 sati, što je prema ocjeni Burze uvjet da se omogući fer i pravično trgovanje jer se može pretpostaviti da će objavom navedene obavijesti svi ulagatelji raspolagati informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka.
Po podatcima uprave Zvečeva od sredine svibnje, kada je radnicima nakon štrajka isplaćena plaća za ožujak, račun tvrtke je bio u blokadi 40 dana zbog problema u poslovanju, a uprava je kazala da intenzivno radi na financijskoj konsolidaciji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.