Hrvatski radio

Radio Osijek

Preduskrsni susret nadbiskupa Hranića s novinarima

10.04.2017.

14:52

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kristova uskrsna pobjeda nad grijehom i smrću poručuje nam da prava, velika čovjekova nada, koja opstaje unatoč svim razočaranjima i životnim poteškoćama, može biti samo Bog koji nas ljubi do kraja, do smrti na križu", poručio je nadbiskup Đuro Hranić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Đuro Hranić govorio je o skorašnjem Susretu hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati u Vukovaru, te o stanju u Agrokoru. Dvadesetdevet tisuća mladih okupit će se na 10. Susretu hrvatske katoličke mladeži koji će se 29. i 30. travnja održati u Vukovaru. Iako je i Slavonski Brod bio predložen za susret mladih, nacionalno i crkveno strateški dobro je da odemo u Vukovar, naglasio je nadbiskup Hranić.
Prvoga dana susreta duhovni će se program odvijati po župama Đakovačko - osječke nadbiskupije, Središnje euharistijsko slavlje bit će u nedjelju u perivoju Gradskog muzeja od 11,30 do 13 sati i 30 minuta. U 18 sati počet će trosatni završni kocert na kojem će nastupiti eminentna imena duhovne glazbene scene.
Zbivanja oko Agrokora posebno će se odraziti na stanje u Slavoniji i Baranji.
"Akrokor za svojih 40.000 zaposlenika i gdje je on vlasnik ovdje određenih gospodarskih subjekata na području Slavonije i Baranje gdje su ljudi zaposleni, to donosi dodatne brige ovdje nama u Slavoniji.
„Drago mi je što se razmišlja i govori o manjim i srednjim dobavljačima jer ako oni budu stradali to će nas ovdje u Slavoniji na osobit način pogoditi“, naglasio je nadbiskup Hranić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.