Hrvatski radio

Radio Osijek

Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku slavi 45. rođendan

15.06.2016.

14:46

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Osijeku proslavlja 45.-u obljetnicu. Na svečanoj akademiji uz brojne uzvanike uz ostalo podijeljene su zahvalnice, priznanja i povelje zaslužnim djelatnicima, suradnicima i najuspješnijim studentima.

Na fakultetu studira više od 800 studenata na tri diplomska sveučilišna studija - Prehrambeno inženjerstvo, Procesno inženjerstvo, te Znanost o hrani i nutricionizam. Osim toga studenti se obrazuju na preddiplomskom studiju Prehrambena tehnologija, te poslijediplomskom svučilišnom studiju Prehrambeno inženjerstvo i tri poslijediplomska specijalistička studija Sigurnost i kvaliteta hrane, Tehnologije tradicionalnih mesnih proizvoda i Nutricionizam. Trenutačno na Fakultetu studira više od 800 studenata. Do sada diplomiralo 1.800 studenata na nekom od studijskih programa. Za nekoliko godina svoju privremenu adresu u Tvrđi, Fakultet bi trebao zamijeniti stalnom u Sveučilišnom kampusu, rekao je dekan Drago Šubarić, te najavio nove korake u znanstvenim područjima poput biotehnologije. "Tražimo partnere, a Fakultet će i dalje pratiti svjetske trendove u proizvodnji i kvaliteti hrane", napomenuo je Šubarić.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.