Hrvatski radio

Radio Osijek

Prekogranična konferencija “SUECH” u Osijeku

07.03.2018.

11:25

Autor: Radio Osijek/mp

foto: HRT/mp

foto: HRT/mp

Foto: - / -

Na osječkom Građevinskom fakultetu održava se prekogranična konferencija u sklopu dvjesto šezdeset tisuća eura vrijednog projekta energetske učinkovitosti "SUECH". Provodi ga Grad Osijek s partnerima iz Hrvatske i Mađarske.

 

Cilj projekta je da se kroz jačanje postojećih veza i širenje znanja osigura praktična primjena učinkovitog i održivog korištenja energije u zgradarstvu s obje strane granice i u svim segmentima društva. Konferencija u Osijeku donosi prezentacije mađarskih i hrvatskih stručnjaka o inovativnim rješenjima obnovljivih izvora energije, te najnovijim trendovima i najboljim praksama na tome području. U okviru projekta će se istražiti pravni okviri za primjenu mjera energetske učinkovitosti u zgradarstvu u obje države, pripremiti projektna dokumentacija za energetski učinkovitu obnovu objekata u gradovima Osijeku i Kozarmislenyu te provesti niz edukacijskih aktivnosti (radionice, konferencije, dani energije, studijska putovanja) namijenjenih kako regionalnoj i lokalnoj upravi i samoupravi tako i akademskoj zajednici, stručnoj javnosti te građanstvu. Sudionike je u uvodu pozdravila zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.  Projekt traje 12 mjeseci, a završava zaključno sa 31. svibnjem 2018., za nekoliko mjeseci - podsjetio je zamjenik direktora Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Zvonimir Klobučar.

Projekt koji je usmjeren na poboljšanje kvalitete života i okoliša u prekograničnom području kroz zajedničke aktivnosti u području održivog korištenja energije uključujući i korištenje biomase kao obnovljivog izvora energije u objektima u javnom i privatnom vlasništvu provodi Grad Osijek zajedno sa svojim partnerima iz Hrvatske - Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje, Obnovljivim izvorima energije d.o.o., Udrugom EU Centar te partnerima iz Mađarske: tvrtkom Inno-Motive Regional Development i Gradom Kozármisleny .

 

 

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.