Hrvatski radio

Radio Osijek

Premijer Orešković obišao Slavoniju

01.04.2016.

16:34

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Drugoga dana boravka u Vukovarsko-srijemskoj županiji Predsjednik Vlade RH Tihomir Orešković obišao je nekoliko Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i tvrtku NEXUS gdje se upoznao s njihovim radom i problemima kojima se susreću.

U Komletincima kod Otoka premijer Tihomir Orešković obišao je svinjogojsko obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Mije Rajića, koji ga je u kraćem razgovoru upozano s problemima na koje nailazi. Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Rajić je 50-ak krmača s oko 250 prasaca, za čiju prodaju ima osigurano tržište. Rajić je rekao kako je zadovoljan dosadašnjom proizvodnjom, ali uz uvjet da i dalje nastavi obrađivati 40 hektara poljoprivrednog zemljišta koje je uzeo u zakup od države. Zakup istječe iduće godine. Bez te zemlje moja prozvodnja bi bila krajnje upitna jer bez vlastite hrane nemoguće je danas imati prizvodnju vlastite stoke, rekao je premijeru Rajić.

Premijer Tihomir Orešković obišao je i OPG Josipović iz Privlake koje obrađuje 100-tinjak hektara zemljišta, a u suradnji s jednom Izraelskom tvrtko i uz pomoć sredstava iz EU fondova, 20-ak hektara će i navodnjavati. Premijer Orešković je ovaj OPG ocijenio kao oglednim primjerom kako treba poslovati.

 

Nakon OPG-ova, premijer je posjetio poduzetničku zonu u gradu Otoku, a u Cerni na županjskom području tvrtku Nexus koja proizvodi strojeve za njemačku auto industriju. "Ovo je također pozitivan primjer tvrtke koja je narasla do 250 zaposlenika s potencijalom proširenja i u tom smijeru trebamo razmišljati." - rekao je premijer Orešković i napomenuo kako se u dva dana obilaska uvjerio u potencijal Slavonije.

Posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji Orešković je završio u Vinkovcima, gdje se susreo s vinkovačkim gradonačelnikom Mladenom Karlićem.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.