Hrvatski radio

Radio Osijek

Premijer Orešković položio vijence u počast poginulima u obrani Vukovara

31.03.2016.

12:30

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković boravit će danas i sutra u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Posjet je počeo u Vukovaru polaganjem vijenaca na Spomen-obilježje žrtava iz Domovinskog rata na Memorijalnom groblju te masovnoj grobnici na Ovčari, gdje će se upisati u knjigu dojmova.

Na ulazu u Memorijalno groblje premijera Oreškovića dočekali su vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. U pratnji premijera Oreškovića nalazi se ministar obrta i poduzetništva Darko Horvat.

Premijer će se zatim u Gradskom poglavarstvu sastati s gradonačelnikom Ivanom Penavom. Prošetat će gradom, a nakon toga kod Kamenog križa svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku, na ušću Vuke u Dunav, upaliti svijeću. Slijedi skup gradonačelnika, načelnika, gospodarstvenika, obrtnika i predstavnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Ružičkinoj kući.

Orešković će u Vukovaru boraviti dva dana. Potvrdio je kako će ponajprije razgovarati o investicijama. Naveo je i da postoji zainteresirani investitor za ulaganje u Slavoniji, koji traži 10.000 ha zemljišta te će, kazao je premijer, o toj temi razgovarati s lokalnim vlastima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.