Hrvatski radio

Radio Osijek

Premijer Plenković obišao mjesto masovne grobnice pokraj Vukovara

22.02.2023.

18:46

Autor: Hina/HRT Radio Osijek

.

.

Foto: . / HRT Radio Osijek

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je danas uz cestu Negoslavci-Orolik mjesto na kojem Ministarstvo hrvatskih branitelja već desetak dana provodi terenska istraživanja i ekshumacije posmrtnih ostataka iz masovne gobnice otkrivene na tom području.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji je bio uz premijera Plenkovića, novinarima je u kratkoj izjavi rekao da su istražne radnje i ekshumacije uz cestu Negoslavci-Orolik rezultat sustavnih radnji i napora ministarstva.

"Nastavljamo i dalje s pretragom terena. Riječ je o masovnoj grobnici. Posmrtne ostatke koji su pronađeno podvrgnut ćemo DNA istraživanjima i to u što kraćem roku kako obitelji ne bi predugo čekale", rekao je ministar Medved.

Premijer Andrej Plenković i ministar Tomo Medved, nedaleko pronađene masovne grobnice, susreli su se i razgovarali sa članovima obitelji nestalih osoba iz Domovinskog rata.

Ministar Medved nije rekao koliko je posmrtnih ostataka dosad pronađeno na lokaciji masovne grobnice uz cestu Negoslavci-Orolik, ali se tijekom njegova razgovora s obiteljima moglo čuti da je riječ o desetak osoba.

Republika Hrvatska još uvijek traga za 1816 osoba nestalih i smrtno stradalih u Domovinskom ratu, pri čemu najveći broj žrtava, njih 513, su osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije.

 

Galerija
., Foto: ./HRT Radio Osijek
., Foto: ./.., Foto: ./HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.