Hrvatski radio

Radio Osijek

Premijerom filma zaključeno obilježavanje 200. godišnjice rođenja Paje Kolarića

25.04.2022.

22:17

Autor: HRT Radio Osijek

Premijera filma Sanjar s tamburom

Premijera filma Sanjar s tamburom

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Premijerom filma „Sanjar s tamburom”, predstavljanjem CD-a i Zbornika radova s Međunarodnog interdisplinarnog umjetničko-znanstvenog skupa „Pajo Kolarić i njegovo doba” zaključen je projekt obilježavanja 200. godišnjice rođenja ovog velikana.

Projekt je imao edukativan, prezentacijski i povijesni karakter te predstavlja spoj arhaičnog i suvremenog izričaja ali i kao turistički proizvod kroz prezentaciju osječkih povijesnih osoba te glazbene i kulturne baštine. Obilježavanje ove obljetnice započelo je prošle godine i to od strane Akademije za umjetnost i kulturu u suradnji s gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom. 

Golden Strings Orchestra

Golden Strings Orchestra

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Posebno svečano bilo je jučer navečer u Vikarijatu u Osijeku, gdje je projekt i zaključen, a kruna svega bila je premijera biografskog dokumentarno-igranog filma Sanjar s tamburom. Više o projektu i filmu poslušajte u izjavama:Idejna začetnic projektaprof. Blanka Gigić Karl

Redatelj filma Senad Zemunović

Glazbeni urednik u Croatia Recordsu Nikola Knežević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.