Hrvatski radio

Radio Osijek

Preminule 4 osobe, novopozitivne 22 osobe

19.03.2021.

09:59

Autor: Davor Lončarić

foto: D. Lončarić

foto: D. Lončarić

Foto: - / -

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 227 uzoraka od kojih je 22 bilo pozitivno na koronavirus.

Četiri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, po dvije na području Belog Manastira, Đakova, Valpova i Našica, a po jedna je s područja Belišća, Bilja, Bizovca, Čepina, Darde, Donjeg Miholjca, Erduta, Kneževih Vinograda, Levanjske Varoši i Podgorača, priopćio je danas Stožer civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju nalazi se 56 osoba oboljelih od COVID-19, i to 44 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 6 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 12 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminule su četiri osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 83 do 89 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.137 osoba.

Policijski službenici proveli su 17 provjera osoba u samoizolaciji, a u dva slučaja utvrdili kršenje te mjere. Naime, na MCGP Erdut zatečeni su državljanin Hrvatske iz Bosne i Hercegovine i državljanin Mađarske iz Srbije koji su prekoračili rok za tranzit kroz Hrvatsku.

Policijski službenici obavili su i 106 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja tih mjera.U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su 24 nove pozitivne osobe na COVID-19, od kojih je 21 pozitivna na PCR testiranju, a 3 na brzom antigenom testu (7 osoba iz Vinkovaca, 4 iz Vukovara, po 2 iz Cerne i Ivankova, te po 1 osoba iz Andrijaševaca, Bošnjaka, Cerića, Ilače, Markušice, Novih Jankovaca, Trpinje, Šarengrada i Vođinaca ). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 9035, od kojih je 8668 izliječenih, a ukupno je preminulo 198 osoba. Trenutačno su u županiji 23 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirane su 164 osobe, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 48583.

U samoizolaciji na području županije je 596 osoba.  

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 87 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 77 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 10 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 312 osoba, a ukupno je testirana 32651 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 79 uzoraka, od kojih su 4 pozitivna. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Zbog trenutne situacije na području županije, od 03. srpnja ponovno je aktivirana COVID ambulanta u Požegi, na adresi Matije Gupca 10. Kontaktni broj ambulante: 095/340-0019.

Od 34 testiranih, dvije su pozitivne osobe na korona virus, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije za posljednje 24-satno razdoblje. Dvije, korona virusom pozitivne osobe, dolaze s područja Virovitice i Slatine. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je devet COVID pozitivnih pacijenata. Od početka epidemije korona virusa, s područja VPŽ, virusom SARS-CoV-2, zarazilo se je 3.607 osoba. Nažalost, stotinu i osmero ljudi, preminulo je od posljedica infekcije COVIDOM-19. Usprkos, trenutnom smirivanju situacije s korona virusom, manjem broju zaraženih i hospitaliziranih, iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.