Hrvatski radio

Radio Osijek

Preminule još 4 osobe, 194 novopozitivne osobe u Slavoniji

11.04.2021.

10:00

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Četiri preminule i 28 novozraženih u Osječko-baranjskoj županiji; 54 nova slučaja u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 81 u Brodsko-posavskoj, 20 u Požeško-slavonskoj, a 11 u Virovitičko-podravskoj .

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđen je 81 novi pozitivni nalaz osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđeni PCR uređajem) te još 9 pozitivnih nalaza potvrđenih brzim antigenskim testovima. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (23), grad Nova Gradiška (16), općina Staro Petrovo Selo (7), općine Cernik, Rešetari i Stara Gradiška (po 5), općina Oriovac (4), općine Garčin, Gornja Vrba, Klakar, Nova Kapela, Sibinj i Vrpolje (po 2) te općine Brodski Stupnik, Gornji Bogićevci, Okučani i Velika Kopanica (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 9.598, oporavile su se 9.093 osobe, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 285 na 325. Hospitalizirano je 55 covid pacijenata, od kojih su četvero na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 752 osobe.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko - baranjske županije obrađeno je 313 uzoraka od kojih je 28 bilo pozitivno na koronavirus. Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, po tri na području Belog Manastira, Čepina i Našica, po dvije na području Belišća, Đurđenovca i Petrijevaca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Čeminca, Darde, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Erduta i Semeljaca. Preminule su četiri osobe pozitivne na korona virus u dobi od 59 do 75 godina. Na bolničkom liječenju nalazi se 106 osoba oboljelih od Covida-19, i to 75 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 15 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitaliziran je 31 pacijent s tim oboljenjem. 
Policijski službenici proveli su 11 provjera osoba u samoizolaciji i 148 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenja. Od drugih postupanja, po dojavi su utvrdili da je jučer u 23.30 sati u Višnjevcu u jednoj kući organizirao privatno okupljanje protivno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o privatnom okupljanju od najviše 10 osoba iz najviše 2 kućanstva te je vlasniku uručen prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti – zaključuje se u priopćenju. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1488 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 54 nove pozitivne osobe na COVID-19, od kojih je 47 pozitivno na PCR testiranju, a 7 na brzom antigenom testu (po 9 osoba iz Vinkovaca i Županje, po 4 iz Bošnjaka i Vukovara, po 3 osobe iz Andrijaševaca, Cerića, Štitara i Cerne, po 2 iz Nuštra, Otoka i Retkovaca, te po 1 osoba iz Gradišta, Gunje, Ivankova, Jarmine, Nijemaca, Prkovaca, Strošinaca, Svinjarevaca, Šarengrada i Tovarnika). Preminulih osoba nema.
Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 10038, od kojih je 9435 izliječenih, a ukupno su preminule 203 osobe. 
Trenutno je u županiji 60 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 324 osobe, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 54490. U samoizolaciji na području županije je 912 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 6 radnika iz sustava zdravstva (4 liječnika i 2 medicinske sestre/tehničara). U samoizolaciji iz sustava zdravstva su 2 radnika (1 liječnik i 1 medicinska sestra/tehničar).

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivan 191 slučaj zaraze korona virusom (Covid-19), 174 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 17 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 590 osoba, a ukupno je testirano 36.747 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 435 uzoraka, od kojih je 20 pozitivnih.

Od 87 testiranih  u posljednjem 24-satnom razdoblju kod njih 11 je detektiran virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Šestero novopozitivnih je u Virovitici, po dvoje u Slatini i Pitomači, a jedna osoba je novozaražena u Novoj Bukovici. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je petnaest COVID pozitivnih pacijenata od kojih je jedna osoba na respiratoru. Istodobno, u KBC-u Osijek, na respiratoru su i dalje tri pacijenta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.