Hrvatski radio

Radio Osijek

Preminulo osmero oboljelih, 233 novozaražene osobe u Slavoniji

03.11.2020.

09:54

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Pet osoba je preminulo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, gdje je 66 novozaraženih. Dvije su osobe preminule u osječkom KBC-u. Osječko-baranjska županija bilježi 95 novopozitivnih. Jedna je žena preminula u Brodsko-posavskoj županiji, u kojoj se bilježi 49 novooboljelih.

U Virovitičko-podravskoj 12 je novih slučajeva zaraze, u Požeško-slavonskoj 11.

Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije 95 je novopozitivnih, pokazalo je testiranje 339 uzoraka u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ, izvijestio je Stožer civilne zaštite. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (52), Đakova (11), Našica (5), Valpova (5), Belog Manastira (3), Belišća (2) i Donjeg Miholjca (1) te općina Čepin (4), Antunovac (3), Erdut (3), Čeminac (2), dok po jedna novozaražena osobe dolazi s područja općina Podgorač, Satnica Đakovačka, Punitovci i Vuka.
Na području županije hospitalizirano je 129 osoba oboljelih od COVID-19, od toga 11 u našičkoj bolnici, a 118 u KBC-u Osijek od kojih je danas 25 osoba na respiratoru. Preminule su dvije ženske osobe, iz Osijeka, 1950. godište i iz Vuke, 1943. godište, obje s brojnim drugim kroničnim bolestima.
Prema podacima pristiglim u Zavod za javno zdravstvo OBŽ pod mjerom samoizolacije danas su ukupno 4482 osobe, od kojih je 280 osoba stavljeno u samoizolaciju tijekom posljednja 24 sata. 
Policija je provela 63 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i utvrdila jedno kršenje propisane mjere u Đakovu, a dojava građana nije bilo. 
Od danas je na području Osječko-baranjske županije aktivan i drugi mobilni tim za uzimanje uzoraka, uz postojeći tim Doma Zdravlja, s radom je počeo mobilni tim Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

Pet osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije jučer je preminulo, a bili su zaraženi virusom SARS-CoV-2. U posljednja 24 sata 66 je novih osoba pozitivnih na koronavirus, a na analizi je bilo 229 uzoraka. 17 osoba je iz Vinkovaca, po šest iz Starih Jankovaca i Ivankova, po četiri iz Vukovara i Nuštra, tri su iz Starih Mikanovaca, po dvije iz Cerića, Otoka, Ilače, Komletinaca i Nijemaca, po jedna iz Andrijaševaca, Apševaca, Borova, Cerne, Iloka, Jarmine, Novih Jankovaca, Privlake, Retkovaca, Slakovaca, Tordinaca, Vođinaca, Vrbanje i Županje te dvije iz drugih županija s boravištem u Vukovarsko-srijemskoj. Zbog covida-19 na bolničkom su liječenju 44 pacijenta, dok su 432 osobe u kućnoj izolaciji. Među zaraženima je 44 djelatnika iz sustava zdravstva (12 liječnika, 24 medicinskih sestara/tehničara, 4 druga zdravstvena radnika i 4 nezdravstvena radnika), a iz sustava obrazovanja oboljelo je 14 nastavnika i 24 učenika. Od početka epidemije ukupan broj zaraženih je 2175, od kojih se 1670 oporavilo, a 29 je preminulih. U samoizolaciji je na području županije 947 osoba - iz sustava zdravstva je 70 (23 liječnika, 33 medicinskih sestara/tehničara, 8 drugih zdravstvenih radnika i 6 nezdravstvenih radnika). U samoizolaciji se nalazi 39 nastavnika i 440 učenika.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata zabilježeno je 49 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. U slavonskobrodskoj bolnici preminula je jedna ženska osoba (1942. godište) koja je imala i druge komorbiditete. Ukupan broj preminulih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 13. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 1.657, dok je broj aktivnih slučajeva 536. Hospitalizirano je 48 osoba (3 osobe više nego prethodni dan) – u slavonskobrodskoj bolnici je 38 pacijenata, a u novogradiškoj bolnici 10.
Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 939 osoba (182 osobe više nego prethodni dan).
Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od njihove organizacije, a građane da na njima ne sudjeluju. "Pridržavanje svih donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana", poručuju iz stožera.

Prema podacima od Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, a koji se odnose na 96 uzoraka poslanih na analizu 31. listopada i 1. studenog s područja županije 12 je bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite. Devetero ih je srednje, a troje starije životne dobi, svi s blažim simptomima COVIDA-19. Zaraženi dolaze iz Slatine (4), Virovitice (2), Pitomače (2), Špišić Bukovice (2), Sopja (1) i Nove Bukovice (1). Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 17 pozitivnih pacijenata, od kojih njih dvoje nisu s područja VPŽ, već iz Grubišnog Polja i Osijeka. U KBC-u Osijek i dalje su četiri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije. Svi se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru. 

U Požeško-slavonskoj županiji 11 je novozaraženih koronavirusom, a potvrđeni su na posljednjem testiranju na kojem je obrađeno 225 uzoraka. Na tom je području trenutno aktivno 150 slučajeva zaraze. Zbog covida-19 na bolničkom je liječenju 18 pacijenata, dok se 132 osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 371 osoba

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.