Hrvatski radio

Radio Osijek

Preventivna akcija za djecu "Sigurno do cilja"

16.09.2019.

11:17

Autor: Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: - / -

Na Trgu Ante Starčevića u Osijeku održana je akcija "Sigurno do cilja" koja je okupila djecu osnovnih škola, članove Oldtimera, Automodelarskog kluba te predstavnike policije .

Svi oni su uz Zajednicu  tehničke kulture Grada i Županije organizirali akciju "Sigurno do cilja". Želja je još jednom upozoriti vozače na pojačani oprez zbog povećanog broja djece na ulicama i u prometu, a kod djecu još jednom upozoriti kako trebaju biti oprezni u prometu i poštivati signalizaciju i kretati se maksimalno sigurno.

Četiri Osnovne škole iz centra grada dale su po tri natjecatelja koji su se natjecali ekipno i pojedinačno u vožnji elektroautomobila na daljinsko upravljanje. Zadatak je bio provesti stazu s preprekama a da se one ne sruše. U natjecanju se prednost daje sigurnom a ne brzom dolasku na cilj. Za natjecatelje su osigurane nagrade - automobil na daljinsko upravljanje kojega će učiti voziti na tečajevima što ga organizira Zajednica tehničke kulture Grada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.