Hrvatski radio

Radio Osijek

Prihvaćen Masterplan prometa Grada i Županije

05.07.2018.

13:29

Autor: Ksenija Zelenić

Foto: radio.hrt.hr-osječka obilaznica

Foto: radio.hrt.hr-osječka obilaznica

Foto: - / -

Na sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije usvojen je među ostalim, Masterplan prometnog razvoja Grada Osijeka i Županije .

Masterplan prometnog razvoja Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije strateški je dokument koji obuhvaća cijelu Županiju, 7 gradova i 35 općina, kaže župan Ivan Anušić i dodaje kako u svim segmentima razvoja Županije, promet igra veliku ulogu. 
Skupština je kao i uvijek počela vijećničkim pitanjima. Izdvajamo ono Stjepana Krznarića o boljem iskorištavanju europskih fondova, Marije Čačić o potrebi povećanja s 10 na 25 kreveta za palijativnu skrb, s obzirom na to da smo Županija sa starijim stanovništvom, te vijećničku inicijativu Vladimira Šišljagića o Belju u svjetlu jučer prihvaćene nagodbe o Agrokoru. 
Župan Anušić odgovorio je kako se ubrzano radi na učinkovitijem iskorištavanju europskih sredstava. U dogovoru s KBC-om Osijek nastojat će se osigurati 25 kreveta za potrebe palijativne medicine, a inicijativu o Belju pozdravlja. Kaže kako će ta inicijativa biti proslijeđena povjereniku za Agrokor. Belje je uvijek u našem žarištu interesa, kaže Anušić, iako je riječ o privatnoj tvrtki.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.