Hrvatski radio

Radio Osijek

Prihvaćen proračun Osječko - baranjske županije za 2017. godinu

13.12.2016.

13:52

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Proračun OBŽ za 2017 godinu od 738,7 milijuna kuna prihvaćen je većinom glasova na današnjoj sjednici Skupštine Osječko - baranjske županije .

Za proračun je glasao 31 vijećnik, 10 protiv, a 8 je bilo suzdržano. Podsjetimo, krajem studenog, nakon sukoba unutar HDSSB, s dnevnog je reda sjednice župan Vladimir Šišljagić povukao prijedlog proračuna za sljedeću godinu. Na današnjoj su sjednici prihvaćeni neki amandmani vijećnika SDP i HNS, pa su oni podržali prijedlog župana Vladimira Šišljagića i tako osigurali potrebnu većinu.
Osječko – baranjski župan Vladimir Šišljagić prihvatio je većinu predloženih amandmana među kojima su povećanje sredstava za poticanje izvrsnosti,  međumjesni prijevoz učenika srednjih škola, jednokratne pomoći obiteljima novorođene djece. Za unaprjeđenje lovne strukture, između ostalog i rezerviranu poziciju za izgradnju hladnjače u Baranji imamo u Proračunu za 2017. godinu, rekao je Šišljagić i predložio da se spomenuti amandmani povuku, što je i prihvaćeno.
Maske su pale, tim je riječima Prihvaćanje Proračuna iako su članovi HDSSB-a bili suzdržani komentirao predsjednik Stranke Dragan Vulin te je dodao da je jasno govorio da će Proračun proći uz podršku SDP-a i HNS-a. Prihvaćeni amandmani samo su određene kozmetičke promjene na određenim stavkama i jedno opravdanje koje je potrebno pred biračima, a dalje će se događati što sam govorio, rekao je Vulin.
Vulin je istaknuo da su vijećnici HDSSB-a prihvatili rebalans Proračuna za 2016. što je tehničko pitanje i zbog interesa svih stanovnika Osječko – baranjske županije, da se započeti projekti i završe.  Donošenje Proračuna za 2017. godinu političko je pitanje i pitanje podrške  čelniku Osječko – baranjske županije, a ovdje se vidi čiju podršku uživa, naglasio je Vulin.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.