Hrvatski radio

Radio Osijek

Prijam osječkih bračnih parova koji su proslavili zlatni pir

14.02.2017.

14:45

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U prigodi Valentinova, osječki gradonačelnik Ivan Vrkić priredio je prijam za bračne parove koji su u prošloj godini proslavili zlatni pir. Ova tradicija u Osijeku se njeguje već 22 godine, a danas se u restoranu Kopika okupio 101 par.

Svaki par dobio je 500 kuna, dame su od gradonačelnika primile crvenu ružu. Priređen je  svečani ručak, a parovi su i zaplesali uz vječne hitove.

„Veseli me što je na popisu 101 par jer je to znak međusobnog strpljenja i štovanja u bračnoj zajednici, ali ne bih volio zaključiti da smo stari grad. Poručio sam im da je njihovoj dugovječnosti najbolje pogonsko gorivo ljubav“, rekao je Vrkić.

Među okupljenim parovima bili su Nevenka i Otmar Nanaj koji su s nama podijelili tajnu dugog i uspješnog  braka. „Brak vam je kao rijeka koja teče, dođe do jednog špornja, kako mi Osječani kažemo, odgurnete se, uđete u korito i idete dalje. To je neka posebna ljubav, ne izgarajuća nego ljubav koja se očituje kroz popustljivost i toleranciju", kaže gospođa Nevenka. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.