Hrvatski radio

Radio Osijek

Prijam za Ivanu Šojat u gradskoj upravi

08.11.2019.

12:47

Autor: Radio Osijek/ Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Književnica Ivana Šojat dobitnica je prve Nagrade Ranko Marinković za najbolju kratku priču 53. natječaja Večernjeg lista. Tim ju je povodom primila danas osječka dogradonačelnica Žana Gamoš.Uz cvijeće, književnici je uručena i novčana potpora

Književnica Ivana Šojat dobitnica je prve Nagrade Ranko Marinković za najbolju kratku priču 53. natječaja Večernjeg lista. Šojat je pripala je glavna Nagrada Ranko Marinković za kratku priču "Ponori" u kojoj, po mišljenju prosudbenog povjerenstva, "ulazeći u tkivo života, još jednom pokazuje svoje savršeno umijeće pripovijedanja, bilo da se radi o nekoj povijesnoj temi ili temi suvremena sadržaja". To je slučaj i s njezinom pričom "Ponori", "koja otkriva bolna mjesta našeg života", ističe se u obrazloženju pročitanom na dodjeli. Ivana Šojat ispričala se zbog nemogućnosti da osobno nazoči svečanosti te zahvalila na nagradi.

U ovogodišnjem, 53. ciklusu natječaja, u Večernji list pristigle su 793 priče, a prosudbeno povjerenstvo u sastavu akademik Krešimir Nemec kao predsjednik, te kao članovi, izbornik natječaja Tomislav Sabljak, nakladnik Seid Serdarević, urednica kulture Večernjeg lista Milena Zajović i Denis Derk, Večernjakov novinar i književni kritičar, razmotrilo je 47 priča objavljenih u subotnjim izdanjima Večernjeg lista u razdoblju od 26. svibnja 2018. do 13. travnja 2019. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.