Hrvatski radio

Radio Osijek

Prijam za nagrađene volontere osječkog Crvenog križa

07.06.2018.

12:30

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Na 22. državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa održanom sredinom svibnja volonteri osječkog gradskog društva postigli su zapaženi uspjeh. Danas ih je tim povodom primio zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Državno je natjecanje održano u Vinkovcima i povijesni je uspjeh osječkog Crvenog križa, rekao je predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Osijek Denis Ćosić. Ekipa podmlatka Osnovne škole Mladost osvojila je prvo mjesto, ekipa mladih osječke Druge gimnazije drugo mjesto a ekipa za realistički prikaz ozljeda osvojila je treće mjesto, u šali znamo reći da smo pokupili sve tri medalje, naglasio je Ćosić. Dodao je kako je ovo nastavak dobrih rezultata Gradskog društva Crvenog križa Osijek pogotovo u radu s mladima. Oni će biti na dežurstvima kroz sportske susrete i manifestacije kao što je ispraćaj maturanata ili kulturne manifestacije. Oni nastavljaju svoju priču i volontiranje u Crvenom križu i na tome im čestitam i zahvaljujem na ostvarenom rezultatu, naglasio je Denis Ćosić.
Vođa ekipe mladih Andrea Đanić o natjecanju kaže da su se jako dugo pripremali i bili su spremni na sve a kad dođu na natjecanje osjećaju se kao kod kuće jer je to nešto na što su se navikli i što su vježbali.
Vođa podmlatka Lana Marković već na prvoj akciji odlučila je ostati u Crvenom križu. „Nije to samo prva pomoć već su to i ekstremni slučajevi kada morate spasiti život, u bilo kojoj životnoj situaciji možete nekome pomoći, na primjer nekome pridržati vrata, udijeliti lijepu riječ da se osoba, pa i vi osjećate bolje. Moto moje ekipe bio je: nikad nećemo moći pomoći svima, ali im nikad nećemo prestati pokušavati pomoći," naglasila je Lana Marković.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.