Hrvatski radio

Radio Osijek

Prijam za najbolje sportaše, klubove i školska sportska društva

01.12.2015.

14:24

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za najbolje sportaše, sportske klubove i školska sportska društva i potkraj ove godine prijam je priredio osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić. Dodijeljene su im novčane potpore, a župan je izrazio nadu da će Županija ubuduće iz proračuna moći izdvajati i više od 3 i pol milijuna kuna.

 

- Brojni sportaši i kao pojedinci i u sklopu klubova postižu vrhunske rezultate. Odajemo im priznanje za trud i aktivnosti te izražavamo ponos što imamo takve sportaše – rekao je župan zahvaljujući im na promociji Grada i Županije.
Državnu sportsku nagradu koja nosi ime oca našeg olimpizma Franje Bučara kao jedini kolektiv ove godine dobilo je Gimnastičko društvo Osijek-Žito čiji izvršni predsjednik Vladimir Mađarević i danas nije krio zadovoljstvo što se to dogodilo upravo u godini kada klub slavi 150-u obljetnicu postojanja. Ponosni su na slavnu prošlost, ali i na sjajnu sadašnjost.
- Povijesne, najveće sportske domete ostvarujemo upravo sada. Naši članovi Robert Seligman i Tomislav Marković iz godine u godinu vesele Osijek, Osječko-baranjsku županiju i Hrvatsku. Tomislav je ove godine ukupni pobjednik Svjetskoga kupa na parteru, a Robert četvrti u Europi i osmi u svijetu. Usto, imamo odličan podmladak, organizatori smo jednog od najvećih sportskih događaja, etape Svjetskog kupa u gimnastici – istaknuo je Mađarević
I atletičar Ivan Horvat, član Atletskog kluba Slavonija-Žito zadovoljan je ostvarenim u ovoj godini, no još više s mislima u idućoj, u kojoj ga očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Riju.
- Radim na tome da budem bolji nego u Pekingu. Zasad mogu reći da mi je cilj ući u finale, s tim da prije toga imamo Europsko prvenstvo i ciljamo Svjetsko prvenstvo u dvorani, tako da je godina naporna – rekao je Horvat.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.