Hrvatski radio

Radio Osijek

Prijam za parove s 50 godina braka

14.02.2020.

14:06

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Prigodom Valentinova zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić, na tradicionalnom svečanom prijmu, uputili su čestitku osječkim bračnim parovima koji su tijekom prošle godine proslavili 50. godišnjicu braka.

"Svečani prijam za parove s dugim bračnim stažom traje od 1995. godine i kroz 25 godina prošao je veliki broj naših građana, parova koji su obilježili 50 godina zajedničkog života. Valentinovo je dan zaljubljenih i to je više nego da možemo reći da su zaljubljeni s obzirom da je za 50 godina zajedničkog života puno ljubavi, međusobnog razumijevanja, uvažavanja i kompromisa. Često znamo reći kako je kompromis kad su obje strane jednako zadovoljne, ali ja bih to definirao i kad su obje strane jednako nezadovoljne. Onda iz toga možemo shvatiti koliko je potrebno svega toga da bi dvije osobe zajednički proživele tako jedan dugačak vijek odnosno pola stoljeća," rekao je zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota.
Na svečanom prijmu bilo je 90 parova koji su dobili vrijednosne kartice s iznosom 500 kuna a žene su dobile crvenu ružu kao znak pažnje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.