Hrvatski radio

Radio Osijek

Prijedlog proračuna Grada Osijeka za sljedeću godinu 413 milijuna kuna

07.10.2015.

11:58

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Osijeka usvojen je s većinskih 19 glasova; vijećnici HDSSB-a napustili su sjednicu. Projekcija proračuna za sljedeću godinu 413 milijuna kuna bez vlastitih prihoda.

Planirani rashodi za ovu godinu veći su za 11,1 milijun kuna , a ukupni prihodi rastu za 4,4 milijuna, izvijestio je pročelnik Upravnog odjela za financije Denis Krmpotić, a preneseni je manjak manji za 6, 7 milijuna kuna. Vijećnik Hrvatske stranke umirovljenika Drago Šerić posebno je zadovoljan što je osiguran novacza božićnice 4000 umirovljenika. Zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš rekao je da se posebno vodi računa o kandidaturi Osijeka za erupsku i prijestolnicu kulture. U bolji život građana puno se ulagalo, ustvrdio je gradonačelnik Osijeka koji je vijećnike slikom i riječju poveo i, kako je rekao, "u šetnju Osijekom". No, na kviz pitanje gradonačelnika vijećnici HDSSB-a ni su mogli odgovoriti. Sjednicu Gradskoga vijeća napustili su na samome početku. Iako su ostali na sjednici , vijećnici Građanske opcije grada Osijeka nisu podržali ni prijedlog izmjena ovogodišnjeg proračuna ni prijedlog proračuna za iduću godinu. Miroslav Vanek objasnio je da su tome razlog planiranih prihoda od Eurodoma. Vijećnici su bez rasprave usvojili prijedloge izmjena i dopuna program javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi, predškolskom odgoju i obrazovanju te osnovnom školstvu , sportu, socijalnoj skrbi i zdravstvu. Među ostalim, prošli su i prijedlozi programa uređenja građevinskog zemljišta i stjecanja stanova te održavanja komunalne infrastrukture.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.