Hrvatski radio

Radio Osijek

Prikuplja se nastavni materijal i pribor za ukrajinsku djecu

22.08.2022.

14:09

Autor: Marija Vukasović Petrinović/ HRT

UKRAJINSKA DJECA U SLAVONIJI

UKRAJINSKA DJECA U SLAVONIJI

Foto: Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek / HRT

Slavonsko srce za obitelji Ukrajine - naziv je akcije u kojoj osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizira prikupljanje školskog pribora i ostalih potrepština za nastavu, kako bi mališanima i njihovim obiteljima iz Ukrajine olakšao početak školske godine. Aktivnosti se provode u partnerstvu s Osječko-baranjskom županijom, a kroz akcijski plan Slavonsko srce za obitelji Ukrajine. Više o aktivnostima Centra možete pročitati na: http://srcezaukrajinu.org/ .


Donacije se primaju u Dječjem kutku u Kulturnom centru Osijek, Dnevnom centru u Gundulićevoj ulici a mogu se poslati i Tiskom, kaže viša stručna suradnica u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu, psihologinja Martina Nikolić. Podsjetimo, Centar od samog početka krize u Ukrajini pruža pomoć i podršku raseljenim osobama iz Ukrajine kroz organizirani Dječji kutak, Info centar za raseljene osobe i Dnevni centar. Potrebne su školske torbe, pernice, bilježnice – pisanke, bilježnice s crtama i kvadratićima, paketi bojica, flomastera, olovke, gumice, šiljila, ravnala, šestari, škare, pribor za likovni – kistovi, tempere, vodene boje, ljepilo, škare, kolaž, likovne mape.

Adrese zaprimanja paketa:

    • Dječji kutak – Kulturni centar Osijek, Ulica Kneza Trpimira 2/A, Osijek; kontakt 091 975 1328

    • Dnevni centar – ulica Ivana Gundulića 5, Osijek; kontakt 091 977 8777

    • slanje Tiskom – TISAK Šifra prodajnog mjesta: 920930, Adresa: STJEPANA RADIĆA 19, 31000 Osijek.

Poklone možete donijeti osobno na navedene adrese (radno vrijeme je trenutno svaki radnim danom 8-16h) ili poslati Tiskom, rekla nam je viša suradnica u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu Martina Nikolić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.