Hrvatski radio

Radio Osijek

Prikupljaju se namirnice za socijalnu samoposlugu

21.11.2015.

05:36

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Humanitarna udruga Rijeka ljubavi, uz pomoć osječkog Crvenog križa i Grada Osijeka, provodi veliku akciju prikupljanja namirnica potrebnih za Socijalnu samoposlugu kako bi se za 800 socijalno ugroženih obitelji s područja Osijeka osiguralo ono najosnovnije u vrijeme božićnih blagdana.

Iako Socijalna samoposluga u Osijeku gotovo svakodnevno s najosnovnijim potrepštinama pomaže socijalno ugrožene obitelji, uz pomoć građana koje pozivamo da se odazovu ovoj akciji, pokušat ćemo ovim obiteljima omogućiti i dostojanstveni Božić, istaknula je na konferenciji za novinare Štefica Čučak, predsjednica Humanitarne udruge "Rijeka ljubavi".
Akcija će se održati u subotu i nedjelju, 21. i 22. studenoga, u nekoliko trgovačkih centara na području grada. Konkretno, riječ je o Konzumu u naseljima Jug2, Sjenjak i u sklopu trgovačkog centra Portanova, te o Kauflandu i Intersparu na kružnom toku. "Tamo će volonteri Rijeke ljubavi i Crvenoga križa dočekivati kupce na ulazu te će im uručiti prigodne letke na kojima će pisati što konkretno od namirnica prikupljamo za socijalno ugrožene obitelji, a te će namirnice naši sugrađani, ako ih kupe, moći odložiti u velike košare na izlazu iz trgovina. Ako se kupi i nešto što nije na popisu, naravno da ćemo prihvatiti, jer svaka pomoć je dobro došla", pojasnila je Čučak. Zamjenik ravnatelja osječkog Crvenog križa, Denis Ćosić, rekao je kako će oni u ovoj akciji pomoći logistički, sa 70-tak volontera koji će dijeliti letke s popisom onoga što se prikuplja te će prikupljene stvari prevoziti u socijalnu samoposlugu.
Osječka Socijalna samoposluga nema ugovornog donatora koji bi im redovito punio samoposlugu, pa i inače ovise o dobroj volji pojedinaca. Stoga se ovom velikom akcijom na vrijeme žele prikupiti sve potrebne namirnice kako bi svojim korisnicima osigurali barem jedan topli obrok za Božić.
Osječki dogradonačelnik Vladimir Ham pozvao je sve Osječane da se odazovu ovoj akciji te da u ovo predblagdansko vrijeme još jednom pokažu svoju dobrotu te pomognu socijalno ugroženim obiteljima da imaju dostojanstvene božićne blagdane.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.