Hrvatski radio

Radio Osijek

Primopredaja čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma

16.06.2020.

15:16

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Primopredaja plastičnih čepova u sklopu humanitarne akcije „Plastičnim čepovima do skupih lijekova” održana je u dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske. Riječ je o akciji kojom se, uz dobrobit za okoliš, prikupljaju sredstva za rad Udruge oboljelih od leukemije i limfoma.

Tvrtki Drava International predano je ukupno 1880 kilograma plastičnih čepova koji će se reciklirati, a za kilogram čepova Udruga dobiva kunu i 20 lipa po kilogramu. 

U akciju prikupljanja čepova uključili su se Sindikat policije Hrvatske - Glavna podružnica Policijske uprave osječko–baranjske, Regionalni klub IPA, Savjet mladih Osječko-baranjske županije, Dom zdravlja Osijek te predstavnici Osječko-baranjske županije. Policijskoj upravi čepove su dostavili i Društvo naša djeca, Dječje gradsko vijeće Grada Osijeka, osječke škole i vrtići. U prikupljanju čepova posebno se istaknula učenica Osnovne škole Gunja, Iva Lukić kojoj je dodijeljena zahvalnica.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma projekt je osmislila prije nekoliko godina radi stvaranja čišćeg okoliša, poticanja održivog razvoja i educiranja građana o važnosti zaštite okoliša, a prikupljanjem sredstava pridonosi se bržoj rehabilitaciji i resocijalizaciji oboljelih od malignih bolesti. Prikupljanje čepova pokazalo se kao izvrsna zamisao te je dosad skupljenim novcem od plastičnih čepova Udruga pomogla brojnim oboljelima u kupnji lijekova, medicinskih pomagala i financiranju terapija.

Galerija
foto Radio Osijek, Foto: -/-
foto Radio Osijek, Foto: -/-foto Radio Osijek, Foto: -/-img_20200616_120108.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.