Hrvatski radio

Radio Osijek

Primopredaje zgrade Poly u Poslovno - inovacijskom centru Vukovar - BIC

01.09.2016.

12:47

Autor: Radio Osijek/Zrinka Perić/AB

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Vukovaru završena zgrada Poly u Poslovno - inovacijskom centru Vukovar - BIC. Vrijednost je radova na zgradi 27 milijuna kuna, za opremu prostora potrošeno je 13 milujuna kuna, a sredstva su osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara.

Dio je to projekta „Razvoj zaokruženog koncepta za potporu inovativnom i tehnološki orijentiranom poduzetništvu BIC-Vukovar“. Prethodno su izvedeni svi infrastrukturni radovi sa priključcima te vanjska obnova zgrade vrijednosti 14 milijuna kuna, financirano sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara i Grada Vukovara.

Iz ministarstva poduzetništva i obrta svečanosti je nazočio načelnik sektora za investicije i poduzetničku infrastrukturu Sani Ljubunčić koji je istaknuo kako je ovo odličan primjer koncepta koji je Hrvatskoj potreban. Još nekoliko gradova razmišlja o ovakvom projektu, a Vukovar je među prvima projekt realizirao te je tom prigodom Ljubunčić gradonačelniku Penavi čestitao na realizaciji projekta. "Prostor s tako velikim brojem hala za proizvodnju i aktivnosti poduzetnika je koncept koji je jako moderan i poželjan. Troškovi su znatno sniženi za ideje i početak poduzetnika stoga su to neke od prednosti. Tržišno je s velikim potencijalnom i koncept će zaživjeti u proizvodnji. Treba naglasiti da način aktivacije imovine koja nije bila u funkciji je vrijedan projekt o kojemu se u Hrvatskoj sve više govori", rekao je Ljubunčić. Zgrada Poly površine 9 700m2 dio je Poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar; specijalizirane poduzetničke potporne institucije te su u njoj smješteni Proizvodni centar, Centar inovativnog poduzetništva i Edukacijski centar. Zainteresiranim tvrtkama u proizvodnom centru na raspolaganju je 10 poslovnih prostora veličine od 160 m2 do 1 400 m2. U Centru inovativnog poduzetništva, u aneksu zgrade Poly, manjim inovativnim tvrtkama na raspolaganju je 15 poslovnih prostora, površine od 20 m2 do 80 m2. Cijena najma prostora je subvencionirana, a pored prostora zainteresiranim tvrtkama nudit će se niz administrativnih i intelektualnih usluga u cilju razvoja poslovanja, poticanja rasta i inovacija te povećanja konkurentnosti.

Voditelj projekta Dragan Njegić, viši savjetnik – specijalist za gospodarstvo i EU projekte u gradskoj upravi grada Vukovara rekao je kako slijedi opremanje s namještajem i tehnikom. Zgrada je opremljena sa suvremenom tehničkom zaštitom, kontrolom prolaza, kontrola radnog vremena, protuprovala i videonadzor te slijedi objava natječaja za najam. "Zgrada će se grijati na sunce, biti će instalirana solarna elektrana od 102 kilovata, koja će smanjiti troškove za zajedničke prostorije. Ovo je jedna od najsuvremenijih zgrada u Republici Hrvatskoj u poduzetničkoj grani", rekao je Njegić.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.