Hrvatski radio

Radio Osijek

Pripadnici gardijskih brigada objesili krunicu u Crvenog fiću

25.04.2021.

11:20

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U sjećanje na 30 godina od zapovijedi o osnutku gardijskih brigada članovi Moto kluba Veterani Slavonije i Baranje položili su krunicu u Crvenog fiću .

Predsjednik Moto kluba 4. gardijske brigade Zlatko Borojević istaknuo je da su svi, početkom rata, krenuli u obranu Hrvatske većinom goloruki, ali s krunicom oko vrata. To je bio poticaj da polože onoliko krunica koliko je godina 4. gardijske brigade. Sve su brigade osnovane u isto vrijeme, osim Prve gardijske koja je osnovana šest mjeseci prije. "To nas je ponukalo da se družimo i budemo čvršći, a ujedno da ne dopustimo prašini da prekrije naše spomenike, da očuvamo tradiciju i da se ne zaboravi," istaknuo je Zlatko Borojević.
Svijeću je upalio i članove pripadnike 3. gardijske brigade i 4. splitske gardijske brigade pozdravio osječko - baranjski župan Ivan Anušić. "Trideset je godina prošlo od izdavanja zapovijedi ministra Gojka Šuška o osnutku četiri gardijske brigade koje su pridonijele u oslobađanju Republike Hrvatske. Počast onima koji su izgubili život braneći Hrvatsku a bili su pripadnici ovih postrojbi. Ovo je lijep običaj i treba ga nastaviti u budućnosti", rekao je župan Ivan Anušić.

Zlatko Borojević

Ivan Anušić

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.