Hrvatski radio

Radio Osijek

Pripreme za protupožarnu i turističku sezonu

14.05.2020.

17:09

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: Županija osječko-baranjska

Foto: Županija osječko-baranjska

Foto: - / -

Pripremne aktivnosti pred požarnu i turističku sezonu u 2020. godini bile su teme koordinativno-savjetodavnog sastanka koji su danas organizirali Područni ured civilne zaštite Osijek i Osječko-baranjska županija, na kojem je većina predstavnika institucija u njegovom radu sudjelovala virtualno.

"Aktualna situacija s koronavirusom bitno određuje i pripreme za provedbu posebnih mjera ovogodišnje zaštite od požara, kao i turističke sezone. Županijski stožer civilne zaštite u suradnji sa svim nadležnim službama kvalitetno provodi sve mjere i aktivnosti radi sprječavanja širenja koronavirusa, a ova koordinacija je prigoda za razmjenu iskustava za protupožarne aktivnosti i turističku sezonu. U tom smislu i jučerašnji požar u Lovasu treba promatrati kao novo upozorenje da se treba dobro pripremiti i biti spreman za izvanredne događaje. Na području Osječko-baranjske županije sve žurne službe dobro su organizirane, a želim zahvaliti vatrogascima koji su u izvanrednim situacijama uvijek u prvim redovima", rekao je zamjenik župana Goran Ivanović.
Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec istaknuo je da je na području Osječko-baranjske županije ove godine već bilo više od 200 požara i 150 tehničkih intervencija, u čijem je rješavanju sudjelovalo oko 2.000 vatrogasaca.
Sastanku održanom u županijskoj Velikoj vijećnici nazočili su samo organizatori sastanka i izvjestitelji, dok su svi ostali sudjelovali putem videolinka te su se on-line uključivali u raspravu – a bili su to predstavnici Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije, županijske Turističke zajednice, Službe inspekcijskih poslova, Hrvatskog centra za razminiranje, Hrvatskih šuma, Javne ustanove Park prirode Kopački rit, HŽ Infrastruktura, HEP Elektroslavonija Osijek, HOPS PP Osijek, Hrvatskih autocesta, županijske Uprave za ceste te svih gradova i općina s područja Osječko-baranjske županije.

Foto: Županija osječko-baranjska

Foto: Županija osječko-baranjska

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.