Hrvatski radio

Radio Osijek

Pripreme za vikend u ZOO vrtu Osijek

30.07.2021.

14:49

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Unikom Osijek

Foto: Unikom Osijek

Foto: - / -

Prema najavi novog Unikomovog direktora, Marija Turalije, koji smatra da stanje zelenih površina u gradu nije dobro, hitno se krenulo u to da ih se dovede u red. U ranim jutarnjim satima ekipe RJ „Zelenilo” s dvije matre, dva trimera i dvije pile stigle u pomoć svojim kolegama u Zoološkom vrtu.

"Zelene površine unutar nastambi kod žirafa, poni konja, bizona, dvogrbih deva, afričkih papiga, ali i pokraj samih staza za posjetitelje u kratkom su vremenu dobile posve novu vizuru. ZOO je pretvoren u atraktivan park u kojem je doista užitak boraviti, a preko uredno podrezanih stand-off barijera (živica ispred nastambi) konačno se pruža nesmetan pogled prema divljim životinjama", stoji u priopćenju iz Unikoma te se navodi i sljedeće: "Neka ovo bude vikend-pozivnica svima koji vole ZOO vrt, a osim uživanja u ugodnoj šetnji, zasigurno će se opet uvjeriti u umješnost naših djelatnika!"
Da su ubacili u šestu brzinu pokazuje i najava za početak sljedećeg tjedna. Unikom će naime, u
 cilju prezentiranja javnosti nove organizacije čišćenja javnih, pješačkih i zelenih površina, kao i održavanje cvjetnih gredica te dječjih igrališta u Osijeku, u ponedjeljak ujutro na Vijencu Ivana Meštrovića izvesti zajedničku akciju svojih Radnih jedinica „Zelenilo” i „Čistoća”. Riječ je o akciji generalnog čišćenja toga dijela grada s velikim brojem radnih strojeva. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.