Hrvatski radio

Radio Osijek

Priručnik ,,Crtice o autizmu''

01.04.2022.

14:13

Autor: HRT / Stjepan Filipović

Predstavljanje priručnika

Predstavljanje priručnika

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Priručnik ,,Crtice o autizmu'' autorica Marine Mihić, Majde Kurbalić i Maje Radoš-Bučma predstavljen je u osječkom Centru za autizam.


Priručnik je nastao skoro pa slučajno, rekla je jedna od autorica, Maja Radoš Bučma.

"Ukazala se velika potreba za podrškom kolegama u Centru za autizam. Majda Kurbalić iz Centra za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" ušle smo u projekt profesionalne podrške kolegama u Centru za autizam. Kad smo počeli rad na projektu bazirali smo se na unapređenje rada kvalitete poučavanja učitelja i stvaranja harmoničnog odnosa učitelja s učenicima", naglasila je Maja radoš Bučma te dodala da se tada pojavio niz izazova pred kolegama koje su rješavali korak po korak.

Centar za autizam počeo je s radom u ožujku 2019. godine i u ovom trenutku imaju 53 učenika u osnovnoškolskom programu i 12 polaznika vrtićkog programa. Izdavanje ovog priručnika ono što recentna pedagogijska literatura prepoznaje kao transmisija znanja i transformacija ustanove upravo je ovim priručnikom na djelu. "Ovo je za nas veliko djelo budući da je to prvi priručnik kojeg je izdao Centar za autizam", istaknuo je ravnatelj Centra, Vladimir Bjelobrk.

Priručnik će donirati osnovnim školama kako bi kolegama koji rade u redovitom sustavu pomogli u neposrednom radu s učenicima s poremećajima spektra autizma.


Priručnik

Priručnik

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Maja Radoš Bučma

ravnatelj Centra

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.