Hrvatski radio

Radio Osijek

Prisegnuo 33. naraštaj ročnih vojnika

18.02.2022.

12:59

Autor: HRT / Stjepan Filipović

Ročnici i ročnice

Ročnici i ročnice

Foto: Foto: MORH / M. Čobanović / HRT

U Požegi je prisegnuo 33. naraštaj ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Vojarni 123. brigade Hrvatske vojske. Prisegnula je 161 ročnica i ročnik, a na svečanosti je bio Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske, Zoran Milanović.


"Za svoju lisnicu, svoje novce, za svoje mjesto u velikom, vrlo često lijepom, ali i nesigurnom svijetu moramo se boriti vjerujem uz minimalne ili nikakve ljudske žrtve a to je stvar pameti. Da se ne guramo tamo gdje nam nije mjesto, da učimo iz zabluda, propusta i avantura svojih, ne tako davnih predaka, da smo svjesni da pripadamo zapadnom civilizacijskom i političkom krugu, jer to jesmo, ali da isto tako ne stvaramo neprijatelje i ne jurimo na prvi mig bilo koga tamo gdje se može izgubiti glava," rekao je Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske, Zoran Milanović.

Ministar obrane Mario Banožić koji sudjeluje na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji ročnicima je uputio čestitku u kojoj među ostalim stoji:

"Hvala vam što ste vođeni zdravim motivima i istinskim domoljubljem, stupili u redove Hrvatske vojske, velike obitelji koja dijeli vrijednosti izvrsnosti! Hvala i vašim najbližima koji su vas u tome podržali! Hrvatska vojska snažna je sredina koja potiče sve svoje pripadnice i pripadnike na stalno usavršavanje i napredovanje, čuvajući neslomljivi duh hrvatskih branitelja u svakom svome danu, svakoj zadaći! Vjerujem kako će veliki broj vas i nakon dragovoljnog vojnog osposobljavanja ostati u redovima onih koji su posvećeni slobodi i napretku naše Hrvatske i svojim doprinosom biti nova mlada snaga Hrvatske vojske," stoji u čestitki ministra obrane Maria Banožića.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.