Hrvatski radio

Radio Osijek

Privremeno su sigurni

14.08.2015.

14:52

Autor: Radio Osijek/Hrvoje Šimunović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je otvoren pješački prijelaz preko južne obilaznice na istočnome nadvožnjaku – riječ je o privremenom rješenju, dok ne bude izgrađen nathodnih koji će stanovnicima Stadionskoga naselja omogućiti sigurnu pješačku poveznicu s ostalim dijelovima grada.

Zamjenik osječkog gradonačelnika Vladimir Ham istaknuo je kako su se odlučili za ovo privremeno rješenje, kako bi se pred početak školske godine ovaj dio Stadionskog naselja sigurnim putem spojio s ostatkom grada odakle ljudi mogu koristiti sav gradski prijevoz. Prema njegovim riječima gradnja nathodnika neće početi ove godine, jer on se tek projektira. Taj dio je "u rukama" Hrvatskih cesta i sve ovisi o njima, kaže  Ilija Bilić zadovoljan je što su dobili bar i ovo privremeno "vatrogasno" rješenje, no još uvijek je oprezan. Za očekivati je, kaže Bilić, da će vozači poštovati prometne znakove i povesti računa da smanje gas kod ovog pješačkog prijelaza. Predlaže da u prvo vrijeme, dok se ne steknu navike, ondje dežura kvartovski policajac, što bi, vjeruje, utjecalo na vozače i brzinu kojom voze.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.