Hrvatski radio

Radio Osijek

Privremeno zatvaranje dijela prometa u Tvrđi

13.04.2021.

12:28

Autor: Radio Osijek / Grad Osijek

tekst i foto Grad Osijek

tekst i foto Grad Osijek

Foto: - / -

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji komunalne infrastrukture Tvrđe šire se na gotovo cijeli istočni i sjeverni dio, tako da od četvrtka 15. travnja na snagu stupa i nova prometna regulacija .

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji komunalne infrastrukture Tvrđe napreduju prema zadanome dinamičkom planu, pa će tako od četvrtka, 15. travnja, radovi započeti na gotovo cijelom istočnom i sjevernom dijelu Tvrđe - istaknula je u programu Radio Osijeka voditeljica projekta Sanja Scitovski. Podsjetila je kako je ukupna vrijednost projekta preko 130 milijuna kuna, a radovi uključuju cjelovitu obnovu dotrajale sanitarne i oborinske kanalizacije, obnovu distribucijske telekomunikacijske i elektroenergetske kabelske kanalizacijske mreže, obnovu javne rasvjete u energetski učinkovitu, te rekonstrukciju ulica, pješačkih površina i trgova na području Tvrđe. Pozvala je sugrađane da, zbog brojne mehanizacije i sprječavanja stvaranja prometnih gužvi, izbjegavaju dolazak motornim vozilima u Tvrđu.

U nastavku teksta detaljnija obavijest o zatvaranju pojedinih ulica:

Obavještavamo građane da će se od 15. travnja 2021., zbog izvođenja spomenutih radova te osiguravanja sigurnosti i zaštite prolaznika, zatvoriti prometovanje u sljedećim ulicama:
- Južni ulaz u Tvrđu (srednji), iz Europske avenije u Franjevačku ulicu;
- U istočnom dijelu Tvrđe: Fakultetska ulica, Franjevačka, Kuhačeva - od Franjevačke do Fakultetske,  Boesendorfferova ulica, Jagićeva, te Firingerova - od Franjevačke do Kuhačeve ulice;
U sjevernom dijelu Tvrđe: Ulica Matije Petra Katančića - od Trga Sv. Trojstva do Trga Vatroslava Lisinskog, ulica Vjekoslava Klaića i ulica Tadije Smičiklasa - od spoja s ulicom Matije Petra Katančića do spoja s ulicom Vjekoslava Klaića.

Na gradilištu se odvijaju radovi dubokoga iskopa (preko 5 metara dubine) te postoji opasnost od pada u dubinu, stoga - u cilju zaštite sigurnosti ljudskih života - apeliramo na građane da:
- povećaju oprez i u potpunosti poštuju postavljenu privremenu prometnu signalizaciju;
- ne uklanjaju znakove privremene prometne regulacije;
- ne ulaze u zonu gradilišta jer time ugrožavaju sebe i ostale sudionike u gradnji.

Po uspostavi nove regulacije prometa, policija će pojačano nadzirati prometovanje i poštivanje prometne signalizacije te sankcionirati nepoštivanje zabrane prolaska neovlaštenim osobama, odnosno nepoštivanje zabrane prometovanja motornih vozila.

Pozivamo građane da, zbog prisustva brojne gradilišne mehanizacije i sprječavanja stvaranja prometnih gužvi u Tvrđi, u razdoblju trajanja radova - izbjegavaju dolazak motornim vozilima u Tvrđu.

Javljanje leteće ekipe s voditeljicom projekta Sanjom Scitovski

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.