Hrvatski radio

Radio Osijek

16:31 / 10.06.2022.

Autor: Radio Osijek/TM

Priznanja uspješnim osnovcima i srednjoškolcima

Priznanja uspješnim osnovcima i srednjoškolcima

Priznanja uspješnim osnovcima i srednjoškolcima

Foto: OBŽ / -

Učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Osječko-baranjske županije koji su osvojili prva mjesta na županijskim i međužupanijskim natjecanjima u tekućoj školskoj godini danas su uručena priznanja.

Prva mjesta u ovoj školskoj godini na raznim natjecanjima osvojilo je 66 osnovnoškolaca i 88 srednjoškolaca s područja Osječko-baranjske županije. 

„Mi kao zajednica moramo posebnu pažnju posvetiti našim školama, što kao i županija činimo kroz razne projekte kojim podižemo kvalitetu sadržaja koji je učenicima i njihovim profesorima na raspolaganju za učenje i rad. Danas smo dodijelili priznanja najboljima od najboljih, oni su budućnost naše županije i na nama je da ih i dalje potičemo u stjecanju novih znanja jer  su budućnost s njihovim znanjem i talentima ćemo jednog dana razvijati županiju pa i državu”, rekao je pred učenicima osnovnih škola i njihovim mentorima osječko-baranjski župan Ivan Anušić te dodao kako je ulaganje u obrazovanje i znanost najkvalitetnije ulaganje u budućnost, što Osječko-baranjska županija posljednjih godina itekako prepoznaje. 

„Ulaganja u školsku infrastrukturu proteklih su pet godina provedena širom županije, od dogradnje škola, izgradnje dvorana, besplatnog obroka za sve osnovnoškolce te podupiranja dodatnih edukacija i za učenike i nastavnike. Srednje školstvo bit će dodatno unaprijeđeno izgradnjom dva Regionalna centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke i Elektotehničke i prometne škole u Osijeku kojima gravitiraju učenici i izvan naše županije”, istaknuo je Anušić, a slično je pred učenicima srednjih škola govorio i zamjenik župana Josip Miletić. Čestitavši srednjoškolcima na uspjehu dožupan Miletić je istaknuo da Osječko-baranjska županija sustavno brine o svim obrazovnim ustanovama, edukaciji djelatnika i podršci učenicima i studentima.

„Posebno nam je drago vidjeti uspješnu i marljivu djecu i podržati ih na putu do njihova uspjeha. Ove nagrade neka im budu motiv i poticaj u daljnjem radu, ali i svojevrsna obveza da budu još bolji i ustrajniji. Današnja priznanja kruna su predanog zalaganja ne samo njih, već i njihovih roditelja, učitelja i mentora. Osječko-baranjska županija uvijek će uvijek biti pomoć i podrška svim obrazovnim institucijama i djelatnicima jer smo svjesni da je znanje temelj svakog napretka”, kazao je Miletić.

Učenica drugog razreda III. gimnazije Osijek Lucija Hunjadi priznanje Osječko-baranjske županije dobila je za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz biologije i kemije. „Potrebno je uložiti veliki trud u ostvarenje ovakvog rezultata, a pripreme traju tijekom cijele godine. Zahvaljujući pomoći i trudu mentora sve je puno lakše, a osvojeno priznanje mi je velika čast i odgovornost. Lijepo je doći na ovo mjesto i vidjeti toliko vršnjaka koji su ostvarili jednako vrijedne rezultate”, zaključila je Hunjadi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.