Hrvatski radio

Radio Osijek

Priznanje kvalitete Centru Klasje

17.03.2021.

12:04

Autor: Radio Osijek

foto:HRT/Ana Mitar

foto:HRT/Ana Mitar

Foto: - / -

Hrvatska udruga socijalnih radnika u kategoriji ustanova, povodom Međunarodnog dana socijalnoga rada - dodijelila je Centru Klasje Osijek nagradu Jakov Kudrić .

Riječ je nagradi za iznimnu kvalitetu socijalnih usluga ili inovativnost programa u interesu korisnika.

- Ovo je potvrda kako se naša vizija ostvaruje. Ponosni smo što nam je rad prepoznat na ovaj način i na državnoj razini, rekla je u razgovoru s našom „Letećom ekipom” ravnateljica Klasja Miranda Glavaš uz naglasak kako je centru i dalje primarni cilj - provođenje deinstitucionalizacije: - Proces je to koji već predugo traje u cijeloj zemlji. Konkretno, želja nam je da što manje djece živi u samoj instituciji. Plan je ostvariti žuran smještaj i eventualno malu količinu nužnih kapaciteta, a ostalo nuditi kroz izvaninstitucijske usluge. Započeli smo u tom smjeru s dva velika projekta, vrijednosti 6 i 15 milijuna kuna koji su odobreni i u tijeku je priprema dokumentacije za sedam prostora, od čega pet novih s početkom radova na ljeto, rekla je Glavaš.

Više o temi u razgovoru „Leteće ekipe” (Ana Mitar, Davor Magušić, Miranda Glavaš)

Centar Klasje Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.